Pločasti materijali

Drvomont.Pločasti materijali

Pločasti materijali

Pločasti materijali podrazumijevaju proizvode koji su proizvedeni odvajanjem komadica drveta i naknadnog zajedničkog spajanja, u većini slučajeva pod pritiskom i uz dodavanje drugih materijala (sintetičkih smola, mineralnih vezivnih agenata i drugih aditiva) koji poboljšavaju mehaničke osobine materijala. Prednost pločastih materijala u odnosu na puno drvo je posebno homogena struktura i stabilnije ponašanje, dostupnost većih dimenzija i veća iskorišćenost sirovine. Primena pločastih materijala u industriji nameštaja doživela je ekspanziju prvenstveno zbog lakoće ugradnje i niske cene.

wood-icn

Visok kvalitet

Cijenimo svoju reputaciju, stoga se prema svakoj narudžbi odnosimo odgovorno i postižemo najviše moguće rezultate.

Veliki izbor dezena

U našoj ponudi možete pronaći najakutelnije dezene renomiranih evropskih proizvođača

drawing-icn

Široka primjena

U zavisnosti od vrste drveta, debljine i kvaliteta mogu se upotrebljavati u građevinarstvu, proizvodnji nameštaja, proizvodnji drvene galanterije, čamaca, jahti, ambalaže;

Povoljne cijene

Uvijek znate za što plaćate: procjena prikazuje troškove svih radova, bez skrivenih naknada.

Eko ploča
Vodootporne EKO ploče su građevinski materijal koji se sastoji od presovanih delića recikliranog tetrapaka. Ispunjavaju izuzetno visoke zahteve sa strane postojanosti oblika, homogenosti i minimalnih izmena svojstava pružajući odlične mogućnosti za savremenu gradnju i čitav niz drugih vrsta primene.
Dimenzije
2200x1150 mm
Debljina
10 mm
Iverica
Ploča sirove iverice idealna je za najrazličitije premaze i spada u klasične noseće materijale. Ona je polazni materijal za gotovo sve moguće primene u industriji i trgovini. Oplemenjivanje površine obavlja se plemenitim furnirom, melaminskom smolom, folijama, laminatima (HPL, CPL), lepljenjem, prekrivanjem, presovanjem u kratkim ciklusima, postoblikovanjem, predoblikovanjem, oblaganjem, lakiranjem i ostalim.
Dimenzije
2800x2070 mm
Debljina
18 mm
Univer (oplemenjena iverica)
Oplemenjena iverica je iverica oplemenjena dekor papirima prethodno impregniranim melaminskim smolama. Proces oplemenjivanja obavlja se pod visokim tlakom i temperaturom i u tom procesu se formira struktura na dekorima a koja se prepoznaje po oznaci ST. Oplemenjena iverica kao materijal vrlo je rasprostranjena i relativno jednostavna za primjenu u područjima izrade namještaja i opremanja i uređenja interijera.
Dimenzije
2800x2070 mm
Debljina
18 mm
Šperploča natur (breza)
Šperploča jeste presovano drvo. Šperploča je lagana, mekana, čvrsta, i nije porozna. Šperploča se dobija unakrsnim lepljenjem neparnog broja slojeva furnira. Takođe, šper ploče mogu biti vlagootporne, vodootporne, sa folijom ili bez. Namena šper ploča je višestruka. Sve češće se za tapacirani nameštaj i stolice namenjene izvozu zahteva konstrukcija od šper ploče.
Dimenzije
2500x1250 mm / 2440x1220mm
Debljina
4, 6, 9, 15, 18, 21 mm
Blažujka

Bjeloruske( BLR) ploče se rade od breze sa kvalitetnim lijepkom fenol-formaldehidom, napravljena po FSC i CARB standardu i za razliku od kineskih procjenjuje se da je upotrebna moć u građevinarstvu i do 50 puta.Takodje ove vlagootporne ploče se rade obostrano glatke i glatke sa jedne a hrapave (protivklizne) sa druge strane.

Kineske (CHN) ploče se rade od topole i samo u varijanti obostrano glatke

 
Dimenzije
2500x1250 / 2440x1220 mm
Debljina
9, 18, 20, 21 mm
Oplata žuta
Ploče su izrađene od tri međusobno zaljepljena vodootporna sloja drveta smreke ili jele. Vanjske slojeve sastavljaju po širinii zaljepljene lamele , položene uzdužno , srednji sloj poprečno položene letvice uokvirene uzdužnim i čeonim zaključnim letvicama.
Dimenzije
1000x500 / 1500x500 / 2000x500 / 2500x500 / 3000x500 mm
Debljina
27 mm
Compact ploče

Kompakt ploče su dekorativni laminati proizvedeni pod visokim pritiskom. Sastoje se od osnove u više slojeva i dekorativnog, lepkom impregniranog, papira.

Kompakt ploče obezbeđuju izvanrednu strukturnu stabilnost.

 

Dimenzije
4700x4100 mm
Debljina
6, 10 mm
OSB

OSB ploče sastoje se od nekoliko slojeva drvenih ljuski/iverja raspoređenih u određenom smeru tako da ploči daju čvrstinu i otpornost.Razlika između OSB ploča i ploča iverice prvenstveno je u tome što se OSB ploče sastoje iz većih komada drveta – ljuski, koje ovoj ploči daju bolje mehaničke karakteristike nego što ih ima iverica – sačinjena od sitnih opiljaka.

OSB ploče se uglavnom nude bez završne površinske obrade, žućkaste boje (boje drvenih ljuski).

Dimenzije
2500x1250 / 2440x1220 mm
Debljina
9, 10, 11, 15, 18 mm
Radne ploče
Radne ploče po svom sastavu su vrlo slične univeru. Glavna razlika je u površinskom sloju, koji je u ovom slučaju tanki laminat, koji je otporan na fizička naprezanja, udarce , toplotu. Za razliku od univera, kod radnih ploča najmanje jedna strana (kant) je presvučena folijom tj. čini celinu sa radnom površinom ploče. Presečeni deo se zaštiti kantovanjem ABS trakom , i aluminijumskim lajsnama za krajeve i spojeve između dve ploče.
Dimenzije
4100x600 mm
Debljina
30, 40 mm
Medijapan
Medijapan ili MDF (Medium Density Fiberboard) su ploče srednje gustine. Proizvode se od usitnjenog drveta, odnosno ostataka (piljevine) dobijene od fine obrade drveta. Uz minimalno dodavanje polimernih smola kao veziva, dobija se suvom tehnologijom presovanja na visokoj temperaturi. Ravnomerna gustina po celoj debljini, čini ga pogodnim za obradu glodanjem, čime se u znatnoj meri koristi kao zamena punom drvetu.
Dimenzije
2800×2070 mm
Debljina
6, 8, 10, 16, 18, 19, 25, 30 i 40 mm
Lesonit HDF & MDF
Lesonit (HDF) je proizvod sa visokom prosečnom gustinom. Lesonit se proizvodi mešanjem smole i drvnih vlakana pod visokim pritiskom i visokom temperaturom. Površinska obrada lesonita je obostrano brušena-glatka. Koriste se kao sirove ploče ili u dezenima.
Dimenzije
2800x2070 mm
Debljina
3 mm

Pošaljite upit

Ukoliko imate pitanja u vezi naših proizvoda tu smo za vas. Odgovorićemo vam putem e-maila u najkraćem mogućem roku. Ukoliko želite da Vas naš savjetnik kontaktira telefonskim putem, ostavite svoj broj telefona. 

Pozovite nas
Pišite nam
Uprava

Radanovići b.b. Kotor, Crna Gora

© 2021 Copyright Drvomont doo | Politika privatnosti
Scroll to top